• 1 z 2
 

Pšeničné otruby, 30kg

 

Oblíbený druh krmiva. Vhodné jsou zvláště jako doplněk minerálních látek a vlákniny.

Dostupnost Skladem
379 Kč
338,39 Kč bez DPH
   
Kategorie Otruby + sladový květ
 

 

Jedná se o produkt mlýnského průmyslu. Otruby obsahují hlavně vrchní vrstvy obilného zrna a nízký podíl vnitřku zrna. Ve srovnání s obilninami a jinými mlynářskými krmnými zbytky mají otruby nižší energetickou hodnotu, vyšší obsah vlákniny, ale i dusíkatých a minerálních látek. Zvláště obsah fosforu je vysoký. Na tento prvek je třeba dávat, při sestavování krmné dávky. Hojné zkrmování otrub má za následek minerální dibalanci. Poměr vápník : fosfor (1:7). Pro vyrovnání krmné dávky tedy doporučujeme přidávat k otrubám jiný zdroj vápníku, tak aby se poměr Ca:P vyrovnal (např. vojtěškové úsušky, nebo Vitaplastin forte). Působí lehce projímavě, proto jsou obzvlášť dieteticky vhodné v kombinaci s krmivy působícími zácpu.

 

ÚPRAVA KRMIVA:

  • pšen. otruby patří mezi bobtnavá krmiva, proto je doporučujeme před zkrmováním lehce navlhčit vodou (nepodávat v kašovité formě!), aby nebobtnaly až v žaludku

 

VHODNÉ PRO TYTO KATEGORIE KONÍ:

  • výborné krmivo pro březí a kojící klisny (pozitivní vliv na laktaci)
  • po sportovním výkonu, po porodu - pro přípravu MASHE (voda, sůl, lněné semeno, mačkaný oves, pšen. otruby)

 

NEVHODNÉ PRO TYTO KATEGORIE KONÍ:

  • vzhledem k vysokému obsahu cukrů (energie) nedoporučujeme zkrmovat koním obézním a koním náchylným k laminitis (schvácení)

 

SLOŽENÍ:

  • vláknina 10-15%
  • dusíkaté látky 14-17%
  • tuk 4%
  • popeloviny 5%
  • bohaté na: fosfor, hořčík, draslík, zinek
  • vitamíny: B
Průměrný obsah živin (g) v 1 kg:
SušinaEnergieN - látkyVlákninaTuk ŠkrobyCukryCaP
87810,7 MJ172130,4034,70162,5045,301,6011,20

 

DOPORUČENÁ DENNÍ DÁVKA:

  • 0,5 - 0,75 kg/den dle hmotnosti koně a typu zátěže

 

LITROVÁ HMOTNOST:

  • 1l = 400g

 

BALENÍ:

  • 30 kg pytel (krmivo je náchylné k vlhnutí, skladujte na suchých místech, spotřebujte do 4 měsíců)

 

Hmotnost 30 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: