Popis
Ostropestřec mariánský (lat. Sylibum marianum, v angličtině uváděn jako Milk thistle) je znám zejména díky svým blahodárným účinkům na celý organismus, zejména potom na játra. Nejvíce hepatoprotektivních (= která chrání játra) látek se nachází v semenech, přesněji pod jejich slupkou. Proto jsou z rostliny využívána právě semena. Semena ostropestřece obsahují značné množství kvalitního oleje a cca 3% účinné látky sylimarinu. Tyto dvě složky spolu prokazatelně působí na játra až zázračnou silou.
Náš extrudovaný ostropestřec se skládá ze 70 % ostropestřecových semen + 30 % pšeničných otrub. Ve směsi musí tvořit určitou část právě otruby, protože při samotné extruzi (= úprava krmiva za vysoké teploty a tlaku za účelem zvýšení stravitelnosti) se uvolní značné množství oleje, který se na ně následně naváže.
Velmi energetické krmivo vhodné také pro hubené a hůře krmitelné koně!
ÚPRAVA KRMIVA:
- extrudovaný ostropestřec již není třeba dále upravovat
 - vmíchejte do běžné krmné dávky
 
VHODNÉ PRO TYTO KATEGORIE KONÍ:
- pro pracující koně
 - pro vytrvalostní koně
 - pro březí a kojící klisny
 - pro hubené a hůře krmitelné koně
 - pro koně, které trápí problémy s kůží
 - pro staré koně
 - preventivně pro všechny koně
 
PROČ PODÁVAT KONÍM:
- potvrzené pozitivní účinky na celý organismus
 - výrazné hepatoprotektivní účinky (chrání a regeneruje jaterní tkáň) > sylimarin podporuje aktivitu jaterních enzymů
 - účinná detoxikace organismu (preventivní i aktivní) > zbavuje tělo nahromaděných toxinů
 - celkově posiluje imunitu
 - při překyselení organismu (projevem mohou být např. vyrážky, svědění kůže, apod.)
 
SLOŽENÍ:
- 21% tuku
 - 22% bílkovin
 - 7% vlhkost
 
DOPORUČENÁ DENNÍ DÁVKA:
- 100 - 300g/den, ideální je podávat 200g (= 50 ml lněného oleje, což je mnohem levnější, než zkrmovat přímo lněný olej)
 - je možné podávat dlouhodobě bez jakéhokoli rizika (vřele doporučujeme stálé podávání zejména koním ve vyšším věku)
 
LITROVÁ HMOTNOST:
- 1l = 450g
 
BALENÍ:
- 25 kg
 
| Hmotnost | 25 kg | 
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
